Marca inregistrata

Marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica ce serveste la deosebirea produselor sau serviciilor dumneavoastra de cele apartinand altor persoane si, tocmai de aceea, ea trebuie recunoscuta si protejata. Aceasta poate lua forma unui cuvant, slogan, design sau o combinatie intre acestea.

Inregistrarea marcilor se face in functie de clasificarea NISA. In cadrul acesteia veti regasi categorii de produse sau servicii, indexate la nivel de reglementare in 45 de clase, fapt deosebit de important pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand porniti procedura de inregistrare marca in Romania.

Inregistrarea unei marci nationale la autoritatea competenta din tara noastra, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, va confera un drept exclusiv de exploatare a acesteia pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea reinnoirii marcii pe o perioada alti 10 ani.

Competenta noastra profesionala se extinde si in serviciile privind protectia unei marci autohtone la nivel european si international.

In functie  de etapa in care va situati, Rompatent Design va pune la dispozitie servicii de consiliere anterior inregistrarii marcii, in toata procedura de depunere si obtinere a protectiei acesteia si, in final, in  ceea ce priveste protectia drepturilor dumneavoastra care deriva din inregistrarea marcii si anume:

        – Consultanta prealabila privind alegerea semnului distinctiv care sa defineasca si sa personalizeze afacerea dumneavoastra;

        – Consultanta privind alegerea categoriilor de produse si servicii pentru care solicitati protectia marcii;

        – Cercetare documentara privind disponibilitatea unei denumiri;

       – Reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pentru depunerea cererii de inregistrare a marcii precum si monitorizarea acesteia de la depunere pana la obtinerea certificatului de inregistrare;

        – Reprezentare in legatura cu posibile litigii in legatura cu marca: opozitii, contestatii, apeluri;

        – Plata taxelor legale;

        – Opozitii cu privire la marci depuse ulterior marcii dumneavoastra;

        – Consiliere de specialitate oferita ulterior obtinerii protectiei care deriva din dreptul de folosire exclusiva si dreptul de prioritate pe teritoriul Romaniei;

        – Consultanta de specialitate in intocmirea si negocierea unor contracte de cesiune si licenta a marcii pe care o detineti;

        – Monitorizarea depunerii unor marci similare sau identice cu marca dumneavoastra, de catre terti, dar si formularea de opozitii.

 

Marca inregistrata va ofera protectie completa?

Potrivit legislatiei in vigoare in Romania, titularul unei marci inregistrate nu beneficiaza de recunoasterea automata a drepturilor sale in raport de noii solicitanti si, prin urmare, se impune ca impreuna, sa avem un rol activ si sa monitorizam noile depuneri privind cererile de marca ce v-ar putea prejudicia interesele si, de asemenea, sa actionam la timp prin formularea de opozitii.

 

Reinnoire marca

Rompatent Design este o agentie de proprietate industriala, membra a Camerei Nationale a Consilierilor de Proprietate Industriala din Romania, acreditata OSIM, autorizata sa reprezinte clientii sai, persoane fizice sau juridice, in fata OSIM, EUIPO si WIPO pentru inregistrarea marcilor nationale, europene si internationale.
De asemenea, oferim serviciul de reinnoire marca: cea internationala poate fi reinnoita cu perioade de cate 10 ani, iar marca nationala, o data inregistrata, este valabila tot zece ani, iar ulterior trebuie reinnoita pentru ca brandul sa ramana protejat.

Suntem alaturi de tine si in procedurile de inregistrare a marcilor europene si internationale, dar si de reinnoire a acestora.