monitorizare marci in Romania

Stiai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) nu mai are posibilitatea, conform legii, sa refuze la inregistrare o cerere marca depusa, identica sau asemanatoare cu o marca anterioara?

Titularul marcii anterioare se poate opune intr-un termen de 2 luni de la data in care se publica decizia de admitere la inregistrare a noii marci. Daca nu se opune, noua marca se inregistreaza!

Oricine poate inregistra ca marca o denumire identica sau asemanatoare cu a marcilor tale. Astfel, poate vinde produse sau servicii ca ale tale.

Monitorizarea marcilor devine una dintre cele mai importante activitati pentru a putea securiza in intregime creatiile inregistrate de companie, deoarece existenta unei singure perioade de opozitie creste riscul ca o marca noua sa treaca neobservata si sa se inregistreze cu succes.

Ce poti face?

  • Sa parcurgi lunar Buletinele Oficiale nationale si europene in care se publica toate cererile de marca.
  • Sa identifici cererile de marca identice sau asemanatoare cu ale tale care se depun in Romania sau la nivel european.
  • Trebuie sa faci OPOZITIE la o cerere noua, in termenul prevazut de lege, de la publicarea acesteia si numai asa ea va fi respinsa.
  • Sa  ceri anularea marcii noi la instanta de judecata, daca pierzi termenul de opozitie, insa  procesul e de durata, costisitor si cu impact asupra afacerii tale.

Rompatent – Atent la brandul tau!

Agentia Rompatent Design specializata in consultanta privind protectia marcilor de comert si servicii este un partener de incredere a afacerii tale.

Rompatent Design este acreditata OSIM, EUIPO, WIPO si membra a Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.

De ce sa alegi serviciile Rompatent?

  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care acorda contractual garantia de calitate a serviciilor – daca gresim, platim.
  • Oferim un onorariu unic, care include monitorizarea nationala (OSIM) si europeana (EUIPO).
  • Daca nu raspundem in 24 de ore unei solicitari de serviciu suplimentar pentru un abonat la monitorizare, ii oferim acel serviciu gratuit.
  • Nu percepem onorarii in plus pentru opozitii si contestatii.
  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care inainte de a intra in relatie contractuala cu un client realizeaza  gratuit o  analiza  a vulnerabilitatilor in legatura cu protectia marcilor.