Agentia de proprietate industriala Rompatent Design a dezvoltat un serviciu nou pe piata – Brand Alert, ce vine in ajutorul oricarui departament de marketing. Intr-un domeniu creativ si dinamic, studierea competitorilor a devenit un punct de plecare pentru a defini stratega de business proprie.

Brand Alert aduce o perspectiva noua companiilor, stiind astfel ce strategie sa dezvolte pentru portofoliul de produse proprii. Nu putine sunt cazurile in care companiile au dezvoltat identitatea unui nou produs, ca mai apoi sa descopere ca aceasta este asemanatoare cu una recent inregistrata.

Cum te ajuta mai exact acest serviciu?

Prin intermediul acestuia poti afla ce marci au depus concurentii si implicit ce produse noi vor lansa pe piata in urmatoarea perioada. Totodata, poti descoperi si ce noi concurenti apar pe piata in care tu activezi.

Aceste lucruri pot oferi o privire de ansamblu asupra pietei, fiind posibila analiza dinamicii pe un anume segment de business, dar si la conturarea trendului pietei intr-un interval de timp, identificand noi directii in care competitorii se indreapta.

Mai mult, este posibila identificarea ce segmente de client tinta noi vizeaza concurenta (de exemplu, un concurent de-al tau inregistreaza o marca dedicata seniorilor, desi pana in acel moment consumatorii vizati erau adolescentii).

BENEFICII

  • Siguranta in afaceri – informatiile cu privire la piata pe care o companie activeaza sunt cele mai pretioase, deoarece influenta obiectivele unui plan de business. Oamenii de marketing vor putea creiona o strategie pe baza informatiilor primite, ghidandu-se dupa trendurile si dinamica pietei;
  • Economie de resurse – specialistii in marketing nu vor mai fi nevoiti sa studieze indelung piata si companiile prezente in industria de interes, astfel ramane mai mult timp pentru restul task-urilor din departament;
  • Economie de timp si bani – riscul de a lansa produse sau servicii sub denumiri deja alese de concurenta ca marca inregistrata este eliminat complet si nu vor fi cheltuiti bani pentru a construi o identitate vizuala noua, ca ulterior sa nu se poata folosi produsul sau serviciul pe piata.

Credem cu adevarat ca acest serviciu este un puternic instrument de marketing si aduce plus valoare celor care se decid sa il acceseze. Vrem sa fii de aceeasi parere, asa ca iti restituim contravaloarea serviciului din prima luna daca acesta nu a adus niciun beneficiu companiei.

Agentia Rompatent Design specializata in consultanta privind protectia marcilor de comert si servicii este un partener de incredere a afacerii tale, fiind acreditata OSIM, EUIPO, WIPO si membra a Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.