monitorizare marci in Romania

Stiai  ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) nu mai are posibilitatea, conform legii,  sa refuze la inregistrare o cerere marca depusa, identica sau asemanatoare cu o marca anterioara?

Cu alte cuvinte, nu mai examineaza din oficiu motivele relative de refuz prevazute de art 6 din Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

Titularul marcii anterioare se poate opune, conform art 19 din Legea marcilor, invocand motivele relative de refuz prevazute de art 6, intr-un termen de 2 luni de la data in care se publica cererea de inregistrare a noii marci.

Daca nu se opune, noua marca se inregistreaza!


Oricine poate inregistra ca marca o denumire identica sau asemanatoare cu a marcilor tale.


Astfel poate vinde produse sau servicii ca ale tale.

Exista riscul ca renumele serviciilor si produselor tale sa fie afectat prin lansarea pe piata a unor servicii sau produse similare sub denumiri asemanatoare sau identice, dar de o mai slaba calitate.


Ce poti face?


Sa parcurgi lunar Buletinele Oficiale nationale si europene in care se publica toate cererile de marca.

Sa identifici cererile de marca identice sau asemanatoare cu ale tale care se depun in Romania sau la nivel european.

Trebuie sa faci OPOZITIE la o cerere noua, in termenul prevazut de lege, de la publicarea acesteia si numai asa ea va fi respinsa.

Sa  ceri anularea marcii noi la instanta de judecata, daca pierzi termenul de opozitie, insa  procesul e de durata, costisitor si cu impact asupra afacerii tale.


ROMPATENT – ATENT LA BRANDUL TAU!


Agentia Rompatent Design specializata in consultanta  privind protectia marcilor de comert si servicii este un partener de incredere a afacerii tale.

Rompatent Design este acreditata OSIM/EUIPO/WIPO si membra a Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.

ROMPATENT asigura serviciul de monitorizare marci in conditii flexibile. 


DE CE  ALEGI SERVICIILE ROMPATENT?


  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care acorda contractual garantia de calitate a serviciilor – daca gresim, platim.
  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care ofera toate serviciile juridice  privind  protectia marcilor prin monitorizare la un  la tarif unic.
  • Nu percepem onorarii in plus pentru opozitii si contestatii.
  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care inainte de a intra in relatie contractuala cu un client realizeaza  gratuit o  analiza  a vulnerabilitatilor in legatura cu protectia marcilor.
  • Suntem singurii prestatori de servicii de monitorizare marci din Romania cu un onorariu unic, care include monitorizarea nationala (OSIM) si europeana (EUIPO).
  • Suntem singura agentie din Romania care daca nu raspunde in 24 de ore  unei solicitari de serviciu suplimentar pentru un abonat la monitorizare, ii ofera  acel serviciu gratuit.
  • Suntem singura Agentie de Proprietate Industriala din Romania care ofera consultanta gratuita in materia proprietatii indidustriale clientilor abonati la monitorizare marci.

Solicita o Oferta de Valoare Rompatent Design la adresa mail: office@patentdesign.ro