Marca, asa cum stim cu totii, este un semn susceptibil de reprezentare grafica ce serveste la deosebirea produselor sau serviciilor dvs de cele apartinand altor persoane si, tocmai de aceea, ea trebuie recunoscuta si protejata, fie ca este constituita dintr-un nume, o denumire, un slogan sau un titlu de publicatie, desen, litere si cifre, elemente figurative, forme ale produsului sau ambalajului,culori ale produsului sau ambalajului si chiar o reprezentare sonora.

Inregistrarea marcilor se face in functie de clasificarea acestora pe categorii de produse sau servicii,indexate la nivel de reglementare in 45 de clase,fapt deosebit de important pe care trebuie sa-l  avem in vedere  atunci cand vom porni impreuna procedura de inregistrare in Romania.

Inregistrarea unei marci nationale la autoritatea competenta din  tara noastra, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, va confera un drept exclusiv de exploatere a acesteia pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea reinoirii pe o perioada de inca 10 ani.

Competenta noastra profesionala se extinde si in serviciile privind protectia unei marci autohtone  la nivel comunitar si international.

De aceea, va propunem sa alegeti, in tot sau in parte,in functie  de etapa in care va situati, serviciile noastre de consiliere anterior inregistrarii marcii,in toata procedura de depunere si obtinere a protectiei acesteia si, in final, in  ceea ce priveste protectia drepturilor dvs care deriva din inregistrarea marcii si anume:

  • Consultanta prealabila privind alegerea semnului distinctiv  care sa defineasca si sa personalizeze afacerea dvs;
  • Consultanta privind alegerea categoriilor de produse si servicii pentru care solicitati protectia marcii;
  • Cercetare documentara privind disponibilitatea unei denumiri;
  • Reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci(OSIM) pentru depunerea cererii de inregistrare a marcii precum si monitorizarea acesteia de la depunere  si pana la obtinerea certificatului de inregistrare;
  • Reprezentare in legatura cu posibile litigii in legatura cu marca: opozitii, contestatii, apeluri;
  • Plata taxelor legale;
  • Opozitii cu privire la marci depuse ulterior celei a dvs;
  • Consiliere de specialitate oferita ulterior obtinerii protectiei care deriva din dreptul de folosire exclusiva si dreptul de prioritate pe teritoriul Romaniei;
  • Consultanta de specialitate in intocmirea si negocierea unor contracte de cesiune si licenta a marcii pe care o detineti;
  • Monitorizarea depunerii unor marci similare sau apropiate de cea a dvs de catre terti pe perioada protectiei, dar si formularea de opozitii.

E important sa va informam ca potrivit legislatiei in vigoare, recent modificata, in Romania, titularul unei marci inregistrate nu mai beneficiaza de recunoasterea automata a drepturilor sale in raport de noi solicitanti si, prin urmare, se impune ca impreuna, sa avem  un rol activ si sa monitorizam noile depuneri privind cererile de marca ce v-ar putea prejudicia interesele si, de asemenea, sa actionam la timp prin formularea de opozitii.

Oferim aceste servicii la cerere sau in baza unui contract de consultanta-monitorizare, incheiat pe anumite perioade de timp, situatie in care, functie de optiunea dvs, efectuam verificari saptamanale.

Reinnoire marca

Rompatent Design este agentia de proprietate industriala, membra a Camerei Nationale a Consilierilor de Proprietate Industriala din Romania, acreditata OSIM, autorizata sa reprezinte clientii sai, persoane fizice sau juridice, in fata OSIM, EUIPO si WIPO pentru inregistrarea marcilor nationale, europene si internationale, si oferim serviciul de reinnoire marca. Cea internationala poate fi reinnoita cu perioade de cate 10 ani, iar marca nationala o data inregistrata este valabila tot zece ani, iar ulterior trebuie reinnoita pentru ca brandul sa ramana protejat.

Consultanta de specialitate  privind protectia marcii dvs, constand in actiuni de contrafacere si concurenta neloiala in temeiul unui mandat special pe care ni-l puteti acorda,in fata autoritatilor competente din Romania.

Suntem alaturi de dumneavoastra si in procedurile de inregistrare a marcilor europene si internationale.

Un element distinctiv al serviciilor noastre, consta in oferirea de consultanta privind protectia si recunoasterea indicatiilor geografice in Romania, dar si de reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.

Ne pot contacta asociatiile de producatori care isi desfasoara activitatea de productie in orice zona geografica a lumii.