Termeni si Conditii / Politica de Confidentialitate

PREZENTAREA SI ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

Site-ul Patentdesign.ro (denumit in continuare Rompatent Design sau “site”), detinut si operat de catre Echipa Rompatent Design, va este oferit spre folosinta cu conditia acceptarii acestor Termeni si Conditii. Prezentele Conditii cuprind reglementarile si conditiile de derulare a Serviciilor intre Echipa Rompatent Design si Dumneavoastra si anuleaza orice alt document anterior dintre parti cu referire la subiectul tratat.

FOLOSIREA ACESTUI SITE CONSTITUIE ACORDUL DUMNEAVOASTRA ASUPRA ACESTOR TERMENI SI CONDITII. IN CAZUL IN CARE NU SUNTETI DE ACORD CU ACESTI TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE, NU FOLOSITI SITE-UL SI NICI O INFORMATIE CONTINUTA DE CATRE ACESTA.

 

1. PROTECTIA PROPRIETATII INTELECTUALE
Continutul si designul Rompatent Design (precum si orice alt material avand legatura cu Rompatent Design) trimis Dvs. prin email sau furnizat Dvs. in orice alta modalitate (ca, spre exemplu: articole, design si orice alte materiale la care ne vom referi in continuare ca la “Continut Rompatent Design”), apartin Rompatent Design – acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala.
Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune scrisa din partea Rompatent Design. De asemenea, este interzisa reproducerea, in orice fel, integral sau partial, a informatiilor cuprinse in cadrul materialelor trimise de catre utilizatorii Rompatent Design catre Rompatent Design, fara acordul scris si prealabil din partea Rompatent Design.
Se permite copierea si printarea Continutul Rompatent Design doar pentru folosinta Dvs. (personala) si a companiei Dvs. (in interiorul companiei), potrivit scopului pentru care v-ati inscris in Rompatent Design.
Nerespectarea acestor conditii va atrage in primul rand restrictionarea accesului la site si in unele cazuri actionarea in justitie.

 

2. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Politica Rompatent Design este de a respecta intimitatea utilizatorilor sai. Rompatent Design nu va monitoriza, dezvalui sau edita Datele Personale ale utilizatorilor in afara cazului in care acest lucru este cerut de lege sau este necesar pentru a se proteja si apara drepturile sau daca ii este explicit cerut de catre utilizatorul inregistrat pe Rompatent Design.
Utilizatorul confirma si este de acord ca Rompatent Design nu isi asuma responsabilitatea asupra continutului mesajelor oricarui utilizator si nici nu poate fi facut raspunzator pentru orice materiale amenintatoare, defaimatoare, obscene sau violente continute, precum si pentru orice atingere a drepturilor intelectuale ale unei terte parti rezultand din sau facilitata de continutul acestora.
Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.
Rompatent Design nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile Dvs. cu caracter personal. Rompatent Design poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
– Cu acordul Dvs.,
– Daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de Dvs.,
– In cazul in care activitatile Dvs. contravin termenilor si conditiilor Rompatent Design, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii.
Informatiile cu caracter personal postate de catre utilizatori in locurile/spatiile publice apartinand Rompatent Design pot fi copiate si stocate de catre terti asupra carora Rompatent Design nu are nici un control. Echipa Rompatent Design nu este responsabila pentru faptul ca terte parti utilizeaza informatii pe care le-ati postat sau le-ati facut disponibile in spatiile publice apartinand Rompatent Design.

 

3. CONTINUTUL MESAJELOR POSTATE DE UTILIZATORI
Prin mesajele postate de catre utilizatori intelegem toate mesajele care sunt adaugate de utilizatori pe site. Rompatent Design isi rezerva dreptul de a inactiva mesajele care au un continut obscen, imoral, injurios sau necorespunzator. Respingerea mesajelor de catre Rompatent Design prin nepublicarea acestora pe site poate fi facuta pe orice criterii si este la latitudinea Rompatent Design; Rompatent Design nu este obligata sa trimita utilizatorilor ale caror mesaje au fost respinse informatii cu privire la motivele actiunii de respingere a mesajelor.
Continutul mesajelor poate fi alterat cu scopul unor corecturi gramaticale, inlaturarea partilor injurioase, acuzatoare, obscene, etc.
Responsabilitatea juridica pentru continul materialelor publicate de catre utilizatori revine creatorului mesajului.
Avertisment:
Este posibil ca anumite informatii adaugate de utilizatori sa nu fie adevarate sau sa aiba scopuri necunoscute. Rompatent Design nu este responsabil pentru orice prejudicii, pierderi sau neplaceri cauzate de informatiile adaugate pe site de catre utilizatori.
Pe acest site pot exista link-uri catre alte site-uri. Rompatent Design nu are nicio responsabilitate pentru continutul acestor site-uri.

 

4. MODIFICAREA SERVICIILOR
Rompatent Design isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe serviciile Site-ului cu sau fara notificarea utilizatorilor. Rompatent Design nu poate fi facuta raspunzatoare in fata utilizatorilor sau a unei terte parti daca Rompatent Design isi va folosi dreptul de a modifica sau intrerupe serviciile.

 

5. MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR
Rompatent Design poate schimba prezentele Conditii ale serviciilor in orice moment fara nici o notificare prealabila. Orice utilizator al site-ului are obligatia de a citi cat mai des posibil termenii si conditiile. Daca nu sunteti de acord cu schimbarile sunteti obligati sa renuntati la folosirea Site-ului incepand din acel moment. Folosirea in continuare a Site-ului constituie un raspuns afirmativ de acceptare a conditiilor si acordul de a va conforma noilor Termeni si Conditii.

 

6. DENUNTAREA GARANTIILOR
PRIN UTILIZAREA SITE-ULUI SUNTETI IN MOD EXPRES DE ACORD CA IL FOLOSITI PE PROPRIUL RISC.
Rompatent Design NU ACORDA NICI O GARANTIE CA SITE-UL VA FI CONFORM CU DORINTELE DVS. SAU CA SERVICIILE VOR FI NEINTRERUPTE, LA TIMP, SIGURE SAU FARA ERORI, SI NICI NU GARANTEAZA CA REZULTATELE SAU INFORMATIILE CE VOR FI OBTINUTE IN URMA FOLOSIRII SITE-ULUI VOR FI CORECTE, SAU CA EVENTUALELE DEFECTE IN FUNCTIONAREA ACESTUIA VOR FI CORECTATE.
DE ASEMENEA INTELEGETI SI SUNTETI DE ACORD CA DESCARCAREA SAU OBTINEREA ORICARUI MATERIAL, DATE SI/SAU INFORMATII PRIN FOLOSIREA SITE-ULUI SE VA FACE LA DISCRETIA SI PE RISCUL PROPRIU SI CA DVS. VETI FI SINGURUL RASPUNZATOR PENTRU ORICE AVARIE SI/SAU PIERDERI DE DATE LA COMPUTERUL PROPRIU CA REZULTAT AL TRANSFERULUI UNOR ASEMENEA MATERIALE SI/SAU DATE.
Rompatent Design NU ACORDA NICI UN FEL DE GARANTIE LA NICI UN FEL DE BUNURI SAU SERVICII CUMPARATE SAU OBTINUTE FOLOSIND ACEST SITE SAU ORICE ALTE TRANZACTII PROCESATE FOLOSIND ACEST SITE.
NICI UN FEL DE INFORMATIE SAU ACORD, VERBAL SAU SCRIS OBTINUT DE DVS. DE LA Rompatent Design NU VA ACORDA NICI UN FEL DE GARANTIE.
ANUMITE JURISDICTII NU PERMIT EXCLUDEREA ANUMITOR GARANTII, DECI UNELE DINTRE PREVEDERILE DE MAI SUS NU SE APLICA IN CAZUL DVS.

 

7. LIMITAREA RASPUNDERILOR
Rompatent Design NU POATE FI RASPUNZATOARE PENTRU ORICE DAUNE DIRECTE, INDIRECTE, SPECIALE SAU TANGENTIALE, REZULTAND DIN FOLOSIREA SAU INCAPACITATEA DE FOLOSIRE A SECTIUNILOR SITE-ULUI, PENTRU COSTUL DE PROCURARE A ALTOR BUNURI SI SERVICII SAU REZULTAND DIN CUMPARAREA SAU OBTINEREA ORICAROR BUNURI SI SERVICII, A TRANZACTIILOR INTRODUSE PRIN ACEST SITE SAU REZULTAND DIN ACCESUL NEAUTORIZAT SAU DIN ALTERAREA TRANSMISIILOR SAU DATELOR MEMBRILOR, INCLUSIV DAR NELIMITANDU-SE LA DAUNE PENTRU PIERDERI DE PROFIT, FOLOSINTA, DATE SAU ALTE INTANGIBILE, CHIAR DACA Rompatent Design A FOST INCUNOSTIINTATA DE POSIBILITATEA UNOR ASEMENEA DAUNE.
ANUMITE JURISDICTII NU PERMIT LIMITAREA SAU EXCLUDEREA RASPUNDERII PENTRU DAUNE ACCIDENTALE SAU TANGENTIALE, DECI UNELE DINTRE PREVEDERILE DE MAI SUS NU SE APLICA IN CAZUL DVS.

 

8. NORME DE ETICA; REGLEMENTARI LEGALE
Utilizatorul este singurul raspunzator pentru continutul mesajelor sale.
Folosirea de catre Dvs. a site-ului intra sub incidenta tuturor legilor si reglementarilor aplicabile la nivel local, de stat, national si international.
Dvs. sunteti de acord: sa nu folositi site-ul in scopuri ilegale; sa nu interferati sau sa afectati retelele conectate la Site; sa respectati toate reglementarile, politicile si procedurile in vigoare.
Serviciile folosesc reteua Internet pentru a trimite si primi anumite date; de aceea comportarea Dvs. intra sub jurisdictia reglementarilor, politicilor si procedurilor retelei Internet. Utilizatorul nu va folosi site-ul pentru a posta mesaje obscene sau injurii pentru orice persoana care nu a acordat permisiunea expresa pentru a fi inclusa in acest proces.
Utilizatorul consimte sa nu transmita prin mesajele, anunturile si imaginile postate nici un fel de materiale ilegale, hartuitoare, defaimatoare, abuzive, amenintatoare, daunatoare, vulgare, obscene sau de orice alta asemenea natura. Utilizatorul consimte in continuare sa nu transmita nici un fel de material care sa incurajeze un comportament care ar constitui un delict penal, sa duca la raspunderi civile sau sa violeze orice lege sau reglementare locala, de stat, nationala sau internationala in vigoare.
Rompatent Design, va putea, la propria discretie, sa termine imediat accesul la site daca comportarea Membrilor si Utilizatorilor nu se va conforma prezentelor Conditii.

 

9. DEGREVARE
Dvs. consimtiti sa degrevati Rompatent Design, partenerii sai, subsidiarii, afiliatii, functionarii si angajatii sai de orice pretentie sau cerere, inclusiv onorarii pentru avocati, facute de orice terta parte din cauza sau rezultand din folosirea de catre Dvs. a site-ului, violarea Contractului de catre Dvs. sau din folosirea de catre o alta persoana a site-ului prin computerul Dvs., de orice proprietate intelectuala sau alt drept al unei persoane sau entitati.

 

10. POLITICA NOASTRA LEGATA DE FRAUDE
Numim “frauda”:
– orice incercare de furt (partial sau total) a continutului site-ului,
– orice incercare de transmitere de mesaje in masa catre utilizatorii Rompatent Design,
– orice mesaj, anunt, imagine, date personale, etc. care au fost introduse in cadrul site-ului si care pot aduce daune altor persoane Membre sau Non-Membre.
Ne rezervam dreptul de a califica anumite actiuni drept frauda nu numai pe baza informatiilor tehnice, ci si pe baza expertizei Echipei Rompatent Design. Ne rezervam dreptul de a nu face publice sistemele de fraudare descoperite.

 

11. SANCTIUNI
Ne rezervam dreptul de a nu sanctiona imediat userii care incalca politicile Rompatent Design. Sanctionarea incalcarii politicilor site-ului Rompatent Design se face prin suspendarea accesului utilizatorului la anumite pagini, sectiuni sau a intregului site.

 

12. COOKIE-URI
Un cookie este un mic fisier text pe care un website il poate plasa pe hard-disk-ul computerului personal cu scopul de a colecta, de exemplu, informatii despre activitatile utilizatorului pe site sau de a facilita folosirea unor anumite functii ale site-ului. Acest cookie transmite informatii inapoi catre server-ul site-ului. Multi utilizatori nu stiu ca aceste cookie-uri sunt plasate in calculatoarele lor cand viziteaza diferite site-uri. Daca doriti sa stiti cand se intampla acest lucru sau sa preveniti acest lucru, puteti sa va setati browser-ul sa va avertizeze atunci cand un site incearca sa plaseze un cookie in calculatorul Dvs.
In cadrul site-ului nostru cookie-urile pot fi folosite in urmatoarele cazuri:
1. ID de Sesiune: In momentul in care intrati pe site iti este trimis un cod care iti permite sa navighezi in cadrul site-ului.
2. Afisarea de reclama poate utiliza cookie-uri pentru a colecta date in procesul de servire a anunturilor. Aceste date sunt colectate de serviciile de reclama utilizate. Google AdSense ca un furnizor de reclama tert, foloseste cookie-uri pentru a difuza anunturi. Utilizarea cookie-ului DART de catre Google face posibila difuzarea de anunturi catre utilizatori in functie de interesul acestora pe baza accesarii de catre acestia a sitului nostru si a altor situri Internet. Utilizatorii pot renunta la utilizarea modulului cookie DART, consultand politica de confidentialitate a retelelor de publicitate si de continut Google.

 

13. INFORMATII COLECTATE AUTOMAT DE CATRE SITE
Site-ul poate colecta automat anumite date de identificare, cum ar fi adresa de IP a calculatorului utilizatorului.
Aceste date pot fi folosite pentru crearea statisticilor site-ului nostru, pentru a ne ajuta sa ne protejam de eventualele fraude si identificarea persoanelor frauduloase.

 

14. FORTA MAJORA
Rompatent Design, afiliatii sau si in general, furnizorii de informatie catre Rompatent Design nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de site-ul nostru, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Rompatent Design. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Rompatent Design, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Rompatent Design, erorile de operare, greva, etc.

 

15. TERMINARE
Dvs. puteti termina in orice moment si cu efect imediat orice legatura cu Rompatent Design. Acest lucru poate fi facut cu sau fara o notificarea prealabila trimisa catre Rompatent Design.
Rompatent Design poate termina anumite sectiuni ale site-ului sau tot site-ul, cu sau fara motiv, in orice moment si cu efect imediat. Rompatent Design nu poate fi raspunzator catre Dvs. sau oricare alta terta parte pentru terminarea Sectiunilor sau a site-ului.
Daca Dvs. aveti obiectii in legatura cu prezentele Conditii sau oricare modificare ulterioara a acestora ori deveniti nesatisfacut de serviciile oferite de Rompatent Design, in orice fel, aveti urmatoarele optiuni: sa intrerupeti orice legatura cu site-ul; sa renuntati la calitatea de Membru al site-ului.

 

16. NOTIFICAREA
Toate notificarile se vor face prin e-mail. Rompatent Design poate trimite notificari sau mesaje pentru a informa Membrul asupra modificarilor din prezentele Conditii sau alte probleme importante; toate aceste mesaje vor constitui notificari catre Membru.

 

17. LEGI
Prezentele Conditii vor fi guvernate si vor fi construite in concordanta cu legislatia Romaniei, excluzand prevederile care intra in conflict cu aceasta.
Utilizatorul si Rompatent Design sunt de acord sa se conformeze in exclusivitate jurisdictiei curtilor judecatoresti ale Statului Roman.
Daca oricare din prevederile prezentelor Conditii ale serviciului este declarata, de catre o curte competenta, a fi in contradictie cu legea, atunci respectivele prevederi vor fi construite, cat mai repede posibil, pentru a reflecta intentiile partilor cu celelate prevederi ramase in vigoare.

 

18. COMUNICAREA CU UTILIZATORII
Rompatent Design ofera posibilitatea de contact prin afisarea unei adrese de e-mail pentru contact sau prin punerea la dispozitie a unui formular de contact sau a unui serviciu de suport specializat (gazduit de un site specializat).
Solutionarea tuturor cererilor sau solicitarilor venite de la persoane fizice sau juridice, care implica operatiuni din partea administratorului site-ului, se face, in conditii normale, intr-un interval de timp cuprins intre 24 si 72 de ore (1-3 zile). In anumite conditii rezolvarea unei cereri poate dura mai mult, dar nu poate depasi 14 zile.