Monitorizare marca

Consilierii in proprietate industriala ai Agentiei Rompatent Design va informeaza ca, potrivit modificarilor aduse in 2010 legii marcilor in procedura de inregistrare a unei marci, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) nu mai examineaza motivele relative de refuz la inregistrare, ceea ce inseamna ca un tert poate obtine inregistrarea unei marci, ASEMANATOARE sau IDENTICA cu cea al carei proprietar sunteti, prejudiciindu-va grav interesele.

Singura modalitate prin care va puteti proteja afacerea si brandurile inregistrate consacrate, pentru care consumatorii va recunosc pe piata, este reprezentata de monitorizarea marcilor. Mai exact, citirea buletinelor de proprietate industriala unde apar toate noile marci, depuse lunar, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) dar si la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO).

lupa-monitorizare-marca

Cum este efectuata monitorizarea marcilor?

Monitorizarea marcilor presupune consultarea tuturor cererilor de marca depuse la inregistrare la nivel national, dar si la nivel european. Orice marca inregistrata la nivel european are valabilitate si pe teritoriul Romaniei.

In cazul in care identificam o marca identice sau similara cu cea pentru care efectuam monitorizarea, de comun acord, actionam cu OPOZITIE, in termen de doua luni de la data in care se publica decizia de admitere la inregistrare a marcii frauduloase.

Daca nu este realizata opozitie, noua marca se inregistreaza!

Monitorizarea marcilor devine una dintre cele mai importante activitati pentru a putea securiza in intregime creatiile inregistrate de companie, deoarece existenta unei singure perioade de opozitie creste riscul ca o marca noua sa treaca neobservata si sa se inregistreze cu succes.

 

Serviciu de monitorizare a unei marci prin Rompatent Design

Prin incheierea unui contract si pe baza unui abonament lunar, Rompatent Design va ofera servicii de monitorizare a noilor cereri de marca:

– marca din domeniul dumneavoastra de activitate;

– marci identice sau apropiate cu ale dumneavoastra pentru produse/servicii identice sau similare.

Numai prin serviciul de monitorizare marca oferit de Agentia de proprietate industriala Rompatent Design reusiti sa va protejati eficient marcile, la nivel national, european si international si astfel sa actionati pentru consolidarea afacerilor.