marca internationalaAgentia Rompatent Design este alaturi de dumneavoastra pentru a va inregistra o marca la nivel international, in orice stat semnatar al Protocolului de la Madrid sau al Aranjamentului de la Madrid, in care aveti  interese comerciale pentru a va promova produsele sau serviciile.
Inregistrarea internationala a marcii se poate face prin depunerea unei singure cereri la WIPO (Organizatia Mondiala a Proprietatii Industriale) potrivit Sistemului Madrid (Aranjamentul sau Protocolul referitor la Aranjamentul  de la Madrid).

Inregistrarea unei marci internationale

Cererea de inregistrare a unei marci internationale se depune prin OSIM care actioneaza ca oficiu receptor si este conditionata de existenta unei inregistrari nationale anterioare sau de constituirea unui depozit national reglementar.
Avantajele inregistrarii unei marci  internationale sunt urmatoarele:
– depunerea unei singure cereri de inregistrare de marca si obtinerea protectiei pentru acea marca in mai multe tari;
– taxe mult mai mici pentru inregistrarea marcii internationale decat acelea care ar fi trebuit platite in cazul in care s-ar fi ales inregistrarea marcii la nivel national in fiecare dintre tarile in care doriti protectie.

Procedura pentru inregistrarea unei marci internationale

Procedura de inregistrare a unei marci internationale dureaza in medie  12 – 18 luni, cu conditia ca pe durata inregistrarii sa nu apara avize de refuz sau opozitii ale tertilor, situatie in care specialistii Agentiei Rompatent Design va pot asista si  reprezinta juridic pentru finalizarea cu succes a procedurilor.
Agentia Rompatent Design va propune inregistrarea internationala a marcii dumneavoastra  prin  doua proceduri :
Aranjamentul de la Madrid  care permite inregistrarea internationala a unei marci, intr-o tara sau mai multe tari membre ale acestui aranjament, printr-o cerere unica, adresata la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO) prin OSIM, cu conditia ca aceasta marca sa fie inscrisa in registrul marcilor inregistrate din România (sa aiba certificat de inregistrare).
Protocolul referitor la Aranjamentul de la Madrid care permite inregistrarea internationala a unei marci in una sau mai multe tari membre la acest Protocol, printr-o cerere unica, adresata WIPO, prin OSIM.
Protocolul permite protectia  internationala fara sa aveti inca o marca inregistrata in Romania, ci doar daca ati depus cererea de marca care sa indeplineasca conditiile de constituire a depozitului national reglementar.
Marca internationala este protejata pentru o perioada de 10 ani si poate fi reinnoita cu  perioade de cate 10 ani, daca formulati  cererea  in termenele prevazute de lege si achitati  taxele OSIM de reinnoire a marcii.